Budi dio naše mreže
Izbornik

Počinje izvanredna Biskupska sinoda o temi „Amazonija, novi putevi za Crkvu i cjelovitu ekologiju“

Vatikan (IKA)

Svečanom misom, koju će papa Franjo slaviti u nedjelju 6. listopada zajedno s Kardinalskim zborom, kojemu je pridružio i trinaestoricu novih članova te sinodskim ocima započinje izvanredna Biskupska sinoda za Amazoniju, na kojoj će se do 27. listopada raspravljati o novim putevima za Crkvu i za cjelovitu ekologiju.

U tu raspravu bit će preko svojih predstavnika uključeni biskupi cijelog svijeta. Ne može se govoriti o Amazoniji bez njezinog upoznavanja.

Prvi put bit će omogućeno novinarima postavljanje izravnih pitanja i izvana putem medijske mreže tijekom izvješća o dnevnim radovima u 13.30 sati koji će se odvijati u Tiskovnim uredu uglavnom na talijanskom, engleskom, španjolskom, portugalskom i francuskom jeziku. Na sinodi će aktivno sudjelovati 184 člana među kojima će biti 6 članova drugih kršćanskih zajednica koje djeluju na području Amazonije. Glavni protagonisti bit će svakako urođenici: njihovi glasovi, zemlja, narodi i religije i vlade sa svojim svjedočanstvima i željom za jače uključivanje u opću Crkvu prema novim obzorjima ljudskog bratstva.

Ključne riječi:
Amazonija Biskupska sinoda