Budi dio naše mreže
Izbornik

Podjela školskog pribora i sportske opreme u Kući za mlade „Da život imaju“

Zagreb (IKA)

Podjela školskog pribora i sportske opreme za 30 djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja s područja grada Zagreba koje su u evidenciji Caritasove socijalne službe održana je u petak 21. srpnja 2023. u Kući za mlade „Da život imaju“ u Zagrebu

Podjela pribora i opreme je jedna od aktivnosti koju Caritas provodi projektom „Caritas-ne riječima, već djelima III“ na području Grada Zagreba, Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Projekt je usmjeren osobama i obiteljima u riziku od siromaštva te obuhvaća 5 tisuća korisnika kojima će biti podijeljeno 11 119 paketa higijenskih potrepština te 150 kompleta školskog pribora i sportske opreme za djecu osnovnoškolskog uzrasta.

Za 120 djece s područja navedenih županija školski pribor i sportska oprema podijeljeni su u njihovim zavodima za socijalni rad.

Projekt je financiran sredstvima iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije 2014. – 2020. u okviru poziva „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom osnovne materijalne pomoći“.