Budi dio naše mreže
Izbornik

Poglavar Anglikanske crkve u trodnevnom posjetu Ukrajini

Kijev (IKA)

Canterburyjski nadbiskup Justin Welby, duhovni poglavar Anglikanske crkve, stigao je u srijedu, 30. studenoga u trodnevni posjet Kijevu kako bi izrazio “solidarnost” s Ukrajincima sučeljenim s ruskom invazijom koju je nazvao “nezakonitom, nepravednom i brutalnom”, objavila je Hina.

“Ukrajinski narod pokazuje iznimnu hrabrost pred nezakonitom, nepravednom i brutalnom ruskom invazijom”, rekao je nadbiskup Justin Welby nakon dolaska u ukrajinski glavni grad.

“Ovim posjetom želimo pokazati solidarnost s njima dok se bore s veoma teškom zimom”, dodao je u priopćenju koje su objavile njegove službe.

Kako piše britanski list The Times, ovo je prvi posjet jednog poglavara Anglikanske crkve području aktivnog sukoba u Europi od Drugog svjetskog rata.

Tijekom posjeta koji se događa na početku došašća, vremena koje prethodi Božiću, nadbiskup će se sastati s predstavnicima ukrajinskih vjerskih zajednica “kako bi čuo što njihova zemlja proživljava i shvatio kako im Anglikanska crkva može i ubuduće pomagati”, navodi se u priopćenju. Sastat će se i s ukrajinskim izbjeglicama i raseljenicima, dodaje se.

Prije dolaska u Kijev, canterburyjski nadbiskup se zaustavio u Varšavi, u Poljskoj, gdje se sastao s ukrajinskim izbjeglicama.

“Veoma me je ganuo jučerašnji susret s ukrajinskim izbjeglicama u Varšavi i njihova priča”, rekao je, pozivajući “kršćane Anglikanske crkve i cijelog svijeta da i dalje mole za ukrajinski narod u ovo vrijeme došašća, kao i za sve ljude u svijetu koji trpe zbog sukoba”.

Ključne riječi:
Justin Welby posjet Ukrajina