Budi dio naše mreže
Izbornik

Pohod milosrdnih sestara Svetoga Križa Župi sv. Euzebija i Poliona

Vinkovci (IKA)

U zajedništvu s vjernicima središnje vinkovačke Župe sv. Euzebija i Poliona na prvu nedjelju došašća 27. studenoga na trima misnim slavljima bile su i kandidatice milosrdnih sestara Svetoga Križa iz Đakova.

Tom su se prigodom kandidatice Iva Prlić, Ana Umiljanović, Ana Diktić i Diana Ukaj predstavile župnoj zajednici i posvjedočile svoj poziv i put u redovništvo. Kratki uvod imala je odgajateljica kandidatica i postulantica Milosrdnih sestara sv. Križa iz Đakova s. Doroteja Krešić. Družba ima 272 sestre u Hrvatskoj, koje djeluju na različitim mjestima, a u svijetu ih je, osim u Australiji, oko tri tisuće. U Đakovu ih je oko 150. „Pozivam vas da slušate Božje pozive i da na njih odgovarate, a da molite za nas, za djevojke koje su se odvažile krenuti tim putem, ali i za nas sestre, jer život u samostanu isto je svakodnevna borba. I mi padamo, i imamo napasti i kušnje, ali Bog je onaj koji nam pomaže, i svakako trebamo moliti jedni za druge, a mi ćemo vas ponijeti“, rekla je s. Doroteja. U pratnji je bila i s. Nada Martinković.

Misna slavlja predvodili su domaći župnik Florijan Kvetek i misionar Krvi Kristove o. Stjepan Ivan Horvat u suslavlju domaćega župnoga vikara Dominika Nedeljkovića. Nakon pričesti, kandidatice su s odgajateljicom otpjevale pjesmu „On dolazi da spasi vas“.

Pohod kandidatica upriličen je u sklopu bogatoga adventskoga programa u Župi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima, s porukom da je advent radosno iščekivanje Božića.