Budi dio naše mreže
Izbornik

Pohod rimskom groblju Campo Verano i molitva za pokojne

Rim (IKA)

Na rimskom groblju Campo Verano i ove godine na svetkovinu Svih svetih 1. listopada svećenici studenti, časne sestre i djelatnici Papinskog Hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu predvođeni rektorom mons. Božom Radošem i vicerektorom vlč. Markom Đurinom zajedno su molili na grobovima svojih sunarodnjaka čiji zemni ostatci u vječnome gradu čekaju uskrsnuće mrtvih.

Molitva je održana prvo kod zavodske grobnice. Nakon otpjevanih psalama i čitanja Svetog Pisma, mons. Radoš pozvao je sve na molitvu za drage pokojne koji su završili svoje ovozemaljsko proputovanje. Pozvao je sve da ih se sjete i da uvijek imaju na umu da ona dobrota koju su iskazivali za ovozemnog života nikada ne može biti zatvorena u jedan ograničeni prostor groba. Naprotiv, ta dobrota živi i danas. Mi ju osjećamo i baštinimo, naglasio je mons. Radoš te naveo: “Stoga trebamo uvijek toga biti svjesni i Bogu na tome zahvaljivati.”

Nakon molitve kod zavodske grobnice svi su se uputili na drugi dio groblja gdje leže posmrtni ostatci sestara Milosrdnica i sestara Kćeri milosrđa te se svi zajedno pomolili za pokoj njihovih duša.

Članovima zavodske zajednice na groblju Campo Verano  u molitvi su se pridružile i druge sestre Milosrdnice i Kćeri milosrđa te vjernici laici koji žive i djeluju na različitim službama u gradu Rimu.