Budi dio naše mreže
Izbornik

Pomoć HKM Ludwigshafen župi Pešćenica

Pešćenica (IKA)

Vjernici Hrvatske katoličke misije Ludwigshafen u subotu, 20. veljače natovarili su dva šlepera puna crkvenog namještaja iz desakralizirane crkve Sv. Norberta u Kaiserslauternu te ih poslali kao pomoć pri obnovi nakon nedavnih potresa župi Pešćenica.

Humanitarna akcija dogodila se na poticaj Ante Vasilja, koji je pastoralni suradnik u toj misiji, te pod vodstvom fra Slavka Antunovića, voditelja te misije. U posredovanju je sudjelovao uime Hrvatskog Caritasa Boris Peterlin koji je spojio darivatelje i potrebite, te koordinirao dostavu pomoći.

Nakon nedavnih potresa, koji su teško oštetili brojne crkve u Sisačkoj biskupiji i župa Uznesenja BDM u Pešćenici je privremeno ostala bez svoje župne crkve, koja je znatno oštećena u potresu, te je nakon dva pregleda statičara označena kao opasna za upotrebu. Zbog toga župa ima svoj liturgijski prostor u filijalnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Donjem Vukojevcu, koja je još uvijek u izgradnji te nije imala sav potreban liturgijski inventar. Ovom donacijom, ne samo da je opremljena crkva u Donjem Vukojevcu, već će se moći pomoći barem još dvije župe u Sisačkoj biskupiji da što prije opreme svoje privremene liturgijske prostore.