Budi dio naše mreže
Izbornik

Poruka pape Franje prigodom Globalnog kršćanskog foruma

Vatikan (IKA)

Pozivom na svjedočanstvo jedinstva prema "svijetu koji je ranjen podjelama i suparništvom", Papa je uputio poruku sudionicima 4. svjetskog skupa Globalnog kršćanskog foruma koji se održava u Akri, Gana, od 15. do 20. travnja. U nastavku objavljujemo cjelovit prijevod teksta poruke koju je tijekom skupa pročitao izabrani nadbiskup Flavio Pace, tajnik Dikasterija za promicanje jedinstva kršćana.

Srdačno pozdravljam sve nazočne na 4. svjetskom skupu Globalnog kršćanskog foruma. Na vašem skupu sudjeluju sudionici iz cijelog svijeta koji tako odražavaju prekrasan mozaik suvremenog kršćanstva sa svojom bogatom raznolikošću, a istovremeno ostaju utemeljeni na našem zajedničkom identitetu onih koji slijede Isusa Krista.

Ovogodišnja tema, “Da svijet upozna” (v. Iv 17,23b) potiče kršćane da utjelovljuju jedinstvo i ljubav Trojedinoga Boga u svojim osobnim i crkvenim životima, kako bi ju svjedočili u svijetu koji je ranjen podjelama i suparništvom.

Jedinstvo je neizostavan element za prihvaćanje perspektive Božjeg Kraljevstva, te postoji unutarnja veza između ekumenizma i kršćanskog poslanja. Kroz svoju povijest, Globalni kršćanski forum značajno je pridonio njegovanju ove veze, pružajući tako prostor u kojem članovi, posebno oni iz različitih povijesnih izraza kršćanske vjere, rastu u međusobnom poštovanju i bratstvu dok se međusobno susreću u Kristu.

Neka ovaj formu, na njegovu srebrnu obljetnicu, produbi vašu vjeru i ponovno zapali vašu bratsku ljubav dok zajedno molite, pripovijedate svoje osobne priče i bavite se izazovima s kojima se suočava globalna kršćanska zajednica.

Na sve vas zazivam blagoslov Svemogućeg Boga i molim da ovaj skup poveća vidljivo jedinstvo među svim kršćanima.

FRANJO


© L’Osservatore Romano. Za pristup cjelovitom sadržaju, više informacija možete saznati ovdje.