Budi dio naše mreže
Izbornik

Posjet predstavnika Hrvatskog Caritasa i Caritasa Albanije središnjici Caritasa BiH

Sarajevo (IKA)

Ravnatelji Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik u pratnji djelatnika Marijane Bosnar i Borisa Peterlina i Caritasa Albanije Julijana Reso s pratnjom prvi puta su u ulozi ravnatelja/ce dvaju nacionalnih Caritasa početkom rujna posjetili Središnjicu Caritasa BiH.

Ravnatelj Caritasa BiH mons. Tomo Knežević pokazao je ravnatelju Hrvatskog Caritasa fra Tomislavu Glavniku novi Višenamjenski centar Caritasa BiH u sarajevskom stupskom naselju Doglodi, koji je Caritas BiH prije nekoliko mjeseci kupio od Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva (HKDD).

U središnjici je upriličen obilazak i susret s djelatnicima Caritasa BiH koji su predstavili projektne i druge aktivnosti koje trenutačno provode. Ovo je ujedno bila prilika na susretu ravnatelja zahvaliti Hrvatskom Caritasu, kao produženoj karitativnog ruci Crkve u Republici Hrvatskoj, za aktivnosti u provedbi poznate akcije „Tjedan solidarnosti“ za materijalnu potporu drugim projektima, kako Caritasa u BiH tako i drugim projektima koji su prevažni za opstanak Hrvata na bosanskohercegovačkim prostorima. Teme razgovora bile su projekti i svaki drugi oblik suradnje koji pomaže obostranu izgradnju i daljnju nadogradnju prema važećim odredbama i standardima na razini Caritasa Internationalis i Caritasa Europa, izvijestio je Caritas BiH.