Budi dio naše mreže
Izbornik

Potpisan sporazum između Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Ukrajinske zajednice Grada Zagreba

Zagreb (IKA)

Hrvatsko katoličko sveučilište potpisalo je sporazum o suradnji s Ukrajinskom zajednicom Grada Zagreba 22. prosinca u Vijećnici sveučilišta. Cilj sporazuma je izvođenje Integracijsko-edukacijskog programa (IEP). 

U ime Hrvatskog katoličkog sveučilišta Sporazum je potpisao rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić, a u ime Ukrajinske zajednice Grada Zagreba gospođa Marija Meleško i predstavnik ukrajinske nacionalne manjine Grada Zagreba Viktor Filima.Potpisivanju sporazuma s Hrvatskog katoličkog sveučilišta prisustvovali su: prorektor za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić, voditelj Digit-HeaL laboratorija doc. dr. sc. Anto Čartolovni, asistentica s Odjela za sociologiju Karla Žagi i voditeljica Službe za pravne, kadrovske i opće poslove Ivona Tenšek, mag.iur. 

IEP je prvi takav program u Hrvatskoj koji nudi interdisciplinarni i sveobuhvatni pristup edukaciji i integraciji te nastoji prenijeti polaznicima znanja iz područja hrvatskoga jezika, hrvatske kulture i povijesti.

Važnost i potencijal programa za hrvatsko društvo prepoznala je i njemačka zaklada Renovabis e.V., solidarna inicijativa njemačkih katolika s ljudima Centralne i Istočne Europe, financijskom podrškom projekta „Integration of Ukrainian refugees in Croatia“ na period u trajanju tri godine.