Budi dio naše mreže
Izbornik

Potpisan Ugovor o izgradnji doma „Punina života“ u Molvama

Zagreb (IKA)

U Molvama je 1. srpnja potpisan Ugovor o izgradnji doma „Punina života“ (Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova) projekta za unapređenje socijalne infrastrukture koji je u ime Samostana Uznesenja BDM potpisao voditelj projekta o. Zdravko Tuba, objavljeno je na stranicama Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije – Molve.

Ugovor je potpisan u prisutnosti državnog tajnika Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova Velimira Žunca, zamjenika župana Koprivničko – križevačke županije Ratimira Ljubića, načelnika Općine Molve Zdravka Ivančana i predsjednika Općinskog vijeća Molve Zdravka Tube.

„Već dugo je poznato da je usamljenost problem koji se često povezuje sa starenjem. Upravo su starije osobe izložene raznim čimbenicima koji doprinose negativnim životnim promjenama i različitim stupnjevima socijalne izolacije ili usamljenosti. Radi pružanja socijalne podrške te omogućavanja odnosa u kojima će se osoba osjećati voljena, vrijedna, poštovana i zbrinuta, pokrenuli smo i projekt Punina života. Kroz ovaj ćemo projekt ciljanim skupinama omogućiti ispunjavanje potreba u zajednici u kojoj žive i uključiti ih u procese aktivnog starenja“ kazao je fra Zdravko Tuba za portal Podravski.

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije tako je od Ministarstva dobila 10.2 milijuna kuna za realizaciju projekta. Partneri u projektu su Općina Molve i Županija. Izgradnja Doma trebala bi završiti u idućoj godini, a mještanima treće životne dobi će se ponuditi razni sadržaji i aktivnosti od kreativnih i edukativnih do rekreacijskih radionica, kao i korištenje vrta za uzgoj povrća, cvijeća i ljekovitog bilja. Projektom je predviđena i kupnja kombija za prijevoz osoba starijih od 65 godina u program dnevnog boravka te će biti zaposlene četiri osobe zadužene za provođenje aktivnosti, objavio je Podravski.