Budi dio naše mreže
Izbornik

Potpisani ugovori o suradnji Hrvatskog Caritasa i Caritasa Sisačke biskupije na dva projekta

Zagreb (IKA)

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik i ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije Kristina Radić potpisali su u četvrtak 15. prosinca u prostorijama Hrvatskog Caritasa u Zagrebu ugovore o suradnji između Hrvatskog Caritasa i Caritasa Sisačke biskupije kojima se, na temelju suglasnosti Biskupske komisije za Hrvatski Caritas, financijski podržavaju dva projekta.

Prvim projektom „Program gerontodomaćica Caritasa Sisačke biskupije“ nastojat će se revitalizirati potresom pogođeno područje zapošljavanjem žena čiji su domovi stradali u potresu te podizati kvalitetu života za starije i/ili nemoćne osobe na području Sisačke biskupije. Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci, počevši od 1. prosinca 2022. godine do 30. studenoga 2023. godine.

Projekt „Podrška povećanju kapaciteta Caritasove pučke kuhinje u Sisku“ bit će usmjeren na dostavu toplih obroka te pružanje usluga mobilnosti kao pomoći i podrške u ostvarivanju osnovnih životnih uvjeta i uvjeta za oporavak starijim i/ili nemoćnim osobama na području Sisačke biskupije. Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci, počevši od 1. siječnja 2023. godine do 31. prosinca 2023. godine, priopćio je Hrvatski Caritas.