Budi dio naše mreže
Izbornik

Potpora Splitsko-makarske nadbiskupije potrebitima

Split (IKA)

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić posjetio je u četvrtak 31. listopada štićenike Dječjega doma Maestral u Splitu.

Nakon blagoslova kruha i prigodne molitve, druženje s djecom nastavljeno je kroz pjesmu i igru.

Ravnateljica Dječjega doma Maestral upoznala je nadbiskupa Barišića s infrastrukturom te načinom rada u Domu, posebno pohvalivši mnogobrojne volontere koji bezuvjetno daruju svoje vrijeme i ljubav svim štićenicima. Zahvalila je nadbiskupu na dolasku, pastirskoj pratnji i molitvama, izrazivši radost zbog potpore koju Splitsko-makarska nadbiskupija daruje svim potrebitima.

Djeci Maestrala nadbiskup Barišić darovao je anđele čuvare i slatkiše, a djelatnicima krunicu. Zahvalio je ravnateljici i svim djelatnicima što svojom brigom i ljubavlju svakodnevno toj djeci pokušavaju pružiti ozračje obiteljskog doma te što ulažu svoje vrijeme i stručno znanje kako bi se uspješno integrirala u društvo.

Dječji dom Maestral ustanova je socijalne skrbi koja skrbi o djeci i mlađim punoljetnim osobama bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi, trudnicama ili roditelju s djecom do godine dana, biološkim, udomiteljskim i posvojiteljskim obiteljima, djeci bez pratnje – stranim državljanima te djeci i mladima nakon izlaska iz skrbi. Ustanova djeluje u nadležnosti Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Dom nudi usluge cjelodnevnog i poludnevnog boravka, organizirano stanovanje uz sveobuhvatnu ili povremenu podršku, savjetovanje i pomaganje primarnim ili udomiteljskim obiteljima, djeci i mladima nakon izlaska iz skrbi i djeci smještenoj u udomiteljskim i posvojiteljskim obiteljima te privremeni smještaj za djecu, trudnice i roditelje s djecom. Trenutačno je u Domu 120 štićenika o kojima brine 65 stručnih djelatnika. Sjedište Doma je u Splitu, a podružnica „Miljenko i Dobrila“ nalazi se u Kaštel Lukšiću.