Budi dio naše mreže
Izbornik

Pozdrav biskupa Bogdana na misi za domovinu u Kninu

Knin (IKA)

Vojni ordinarij u RH Jure Bogdan uputio je pozdrav na početku mise slavljene na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnice VRO „Oluja“ te Dan Vojne biskupije u petak 5. kolovoza 2022. u crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu. Pozdrav prenosimo u cijelosti.

Poštovani sudionici misnoga slavlja, svi vi koji nas izravno pratite putem medija, braćo i sestre u Kristu Isusu!

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, 27. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Oluja“, Dana Vojne biskupije koja danas slavi Gospu Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta izričem srdačnu dobrodošlicu na euharistijsko slavlje za domovinu i čestitke svima!

Naše iskustvo iz novije hrvatske povijesti poučava nas kako su u teškim trenucima pojedinih naroda i krajeva i cijelog čovječanstva dragocjeni ljudi spremni svojom ljubavlju služiti općem dobru. Dok se spominjemo VRO „Oluja“ u sjećanju su nam svi hrvatski branitelji koji se nisu opredijelili za sebične ljudske sustave, nego za obranu slobode i dostojanstvo domovine i žrtvu vlastitoga života. To je bio najjači odgovor onim pojedincima i skupinama koji su kovali projekte i smišljali strategije za ostvarenje vlastitih sebičnih interesa ne priznajući prava drugima. U svjetlu Isusove žrtve ljubavi i njegova uskrsnuća prepoznajemo ih u Božjem pobjedničkom sustavu.

Spominjemo se također i svih drugih žrtava, napose civilnih, da u Božjoj pravdi i ljubavi i milosrđu pronađu svoj mir. Mi danas ne slavimo rat. Slavimo slobodu i mir. Obilježavamo prekretnicu koja je dokrajčila ružne snove i planove koji su nam kao narodu i državi oduzimali budućnost.

Molimo Boga za svoju zemaljsku domovinu Hrvatsku da ljudima na položaju podari mudrosti, a građanima poštenja i zauzetosti kako bi još više među nama ojačali sloga i pravda, mir i napredak.

Braćo i sestre u Kristu Isusu!

Okupljeni za stolom Božje riječi i Kristova tijela, skrušena srca u poniznoj osobnoj vjeri prinesimo svoje molitve i nakane za našu domovinu, za sve njezine stanovnike, sve njezine potrebe.

Oče biskupe Tomislave,

uvedite nas u misno slavlje i prednjačite u molitvi pred Gospodinom s nama i za nas, za našu domovinu.