Budi dio naše mreže
Izbornik

Pozdrav biskupa Palića na misi uoči zajedničkog zasjedanja BK BiH i HBK

Mostar (IKA)

Pozdravna riječ mostarsko-duvanjskog biskupa i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog Petra Palića na euharistijskom slavlju uoči zajedničkog zasjedanja BK BiH i HBK 14. veljače 2022. u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru.

Uzoriti gospodine kardinale,
draga braćo u biskupskoj službi,
poštovani mons. Medina Blanco, otpravniče poslova u Apostolskoj nuncijaturi
poštovani generalni tajnici biskupskih konferencija,
braćo svećenici i redovnici,
sestre redovnice,
draga braćo i sestre!

Sve vas srdačno pozdravljam u našoj mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve i drago mi je što uoči zajedničkog zasjedanja naših biskupskih konferencija slavimo s Božjim narodom ovo euharistijsko slavlje.

Na poseban način pozdravljam Tebe, nadbiskupe Tomo, koji danas prvi put kao vrhbosanski nadbiskup i naš novi metropolit slaviš euharistiju u našoj katedrali. Molit ćemo danas zajedno Gospodina Isusa, dobrog Pastira, da blagoslovi svako Tvoje nastojanje u pastirskoj službi u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Vama, uzoriti gospodine kardinale Vinko, kao dosadašnjem metropolitu zahvaljujemo na Vašem biskupskom služenju i hrabrom pastirskom svjedočenju i držanju, na Vašim riječima i Vašem doprinosu životu Crkve u Bosni i Hercegovini. Gospodin Vam udijelio dobro zdravlje i blagoslovljene umirovljeničke dane.

U Vašoj osobi, nadbiskupe Želimire, pozdravljamo svu braću biskupe Hrvatske biskupske konferencije. Zahvaljujemo Vam unaprijed na pastirskoj riječi koju ćete nam danas uputiti i na Vašem doprinosu u izgradnji i utvrđivanju zajedništva među našim biskupskim konferencijama.

Svima Vama, draga braćo biskupi, stavljam na srce Crkvu u Bosni i Hercegovini i naš hrvatski narod koji živi u ovoj zemlji, kako bismo svi mi ovdje ispunili svoje poslanje svjedočenja Radosne vijesti, zauzimanja za pravdu i mir i dostojanstvo svih koji žive u ovoj zemlji.

Drago mi je da je s nama večeras i nadbiskup Aldo Cavalli, apostolski vizitator za župu Međugorje. Eccellenza, un cordiale benvenuto e Le assicuriamo un ricordo nella preghiera per il Suo servizio.

Neka Gospodin primi ovu euharistijsku žrtvu iz naših ruku na hvalu i slavu svojega Imena i na korist nama i čitavoj svojoj svetoj Crkvi.

Uz izraze dobrodošlice svima, Tebe, nadbiskupe Tomo, molim da započneš ovo sveto slavlje.