Budi dio naše mreže
Izbornik

Požega: Božićni koncert „Preveliku radost navišćujem vama“

Požega (IKA)

Božićni koncert pod nazivom „Preveliku radost navišćujem vama“ održan je u srijedu 28. prosinca u župnoj crkvi sv. Leopolda Mandića u Požegi.

Brojnoj publici su se predstavili Folklorni ansambl Požega, Hrvatsko kulturno društvo „Lisinski“ iz Našica, Ženska pjevačka skupina Kulturno umjetničke udruge „Cernik“ te djeca iz Dječjeg vrtića Cvjetna livada u Požegi.

Folklorni ansambl Požega, pod vodstvom folklornog pedagoga Nikole Kramara i prof. Valentina Petranovića, izveo je brojne skladbe, a neke od njih su „Bolske kolende“, „Poslušajte si vezda“ i „O Betleme, Betleme“.

HKD „Lisinski“ predstavio se skladbama poput „Travnikom ravnim“, „Hajde braćo da idemo“ i „Kyrie eleison“. Umjetnički voditelj je magistar etnologije Miroslav Šarić.

KUU „Cernik“ vodi Nikola Kramar, a nastupili su s raznim skladbama, među kojima „Božić ide uz ulicu“, „Na salašu kod Betlema“ i „Nebo daj oku“.

Dječja skupina „Iskrice“ pod vodstvom odgajateljice Željke Mijatović, otpjevala je „Kyrie eleison“, „Narodi nam se“ i „Djetešce nam se rodilo“.

Koncert je zaključen pjesmom „Radujte se, narodi“, a otpjevali su ju svi izvođači zajedno s prisutnom publikom.