Budi dio naše mreže
Izbornik

Požeška biskupija uputila pomoć svećenicima u Africi

Požega (IKA)

Prigodom svetkovine Pedesetnice požeški biskup Antun Škvorčević dostavio je biskupu kamerunske biskupije Ngaoundéré Emmanuelu Abbo novčanu pomoć od 18.723,00 eura, izvijestila je Požeška biskupija.

Novac je upućen za 2380 redovitih misnih intencija i 11 „Gregoriana“. Naime, Požeška biskupija već više godina pomaže svećenike biskupije Ngaoundéré u Kamerunu u Africi i na taj način da im povremeno uputi misne nakane. Naime, svećenici i vjernici Požeške biskupije prihvatili su da umjesto slavljenja takozvanih kumulativnih misa pošalju svećenicima u spomenutoj afričkoj biskupiji one misne nakane koje se ne mogu odslužiti u vlastitoj župi te tako priskrbe tamošnjim svećenicima osnovna sredstva za život.

„Radostan sam što na taj način možemo uputiti Vašim svećenicima mali dar za svetkovinu Duhova“. U svojoj zahvali biskup Abbo je biskupu Škvorčeviću napisao: „Ispunjen sam radošću što sam primio vaš dopis minuloga 25. svibnja u kojem nas obavješćujete o misnim nakanama, koje ste velikodušno dodijelili biskupiji Ngaoundéré. Uvjeravamo vas da će svećenici naše biskupije te misne nakane vjerno odslužiti. Koristim prigodu da ponovim svoju zahvalnost vama i svim vašim suradnicima za pažnju koju iskazujete biskupiji Ngaoundéré“, istaknuo je, izvijestila je Požeška biskupija.