Budi dio naše mreže
Izbornik

Predbožićni susret varaždinskog biskupa i predstojnika Katehetskog ureda s ravnateljima osnovnih i srednjih škola

Varaždin (IKA)

U ponedjeljak, 16. prosinca u Pastoralnom centru Varaždinske biskupije u Varaždinu održan je susret varaždinskog biskupa Bože Radoša i predstojnika Katehetskog ureda mr. sc. Damjana Korena s ravnateljima osnovnih i srednjih škola te pročelnicima upravnih odjela za prosvjetu na razini državne uprave, županija i gradova na području Varaždinske biskupije.

U svom uvodnom, pozdravnom govoru predstojnik Koren je ponajprije pozdravio novog biskupa mons. Radoša, kojemu je ovo bio prvi ovakav susret, a zatim i sve prisutne. Nakon kratkih informacija iz Katehetskog ureda od strane predstojnika, svima se obratio biskup mons. Bože Radoš.

Biskup je govorio o Isusu kao posebnom i osobitom učitelju. Kroz primjer Isusovog odnosa prema djeci naglasio je kako dijete treba biti i danas u središtu čovjekove brige, jer ga mi odrasli po snazi i djelovanju ljubavi privodimo na pravi put. Poučeni Isusovim riječima da i dijete odgaja čovjeka, potrebo je učiti od djeteta koje je uvijek otvoreno za budućnost, uvijek spremno primiti sve kao besplatan dar, spremno je učiti te ide u život s potpunim povjerenjem. Ovo promišljanje mons. Radoš zaključio je poticajnim riječima naglasivši kako je, po primjeru Boga koji se darovao ljudima “spustivši se na zemlju” u novorođenom djetetu, i današnjim odgojiteljima to primjer da se i oni znaju “spustiti”, služiti drugima, tj. djeci.

Varaždinski biskup Bože Radoš

Na kraju susreta ravnatelji su čestitali biskupu, darovali simbolične poklone te zahvalili za ovaj lijep susret s njime, na kojem su doživjeli razumijevanje i podršku za svoj rad.

Susret je završio zajedničkim ručkom nakon kojeg je biskup Radoš također darovao ravnateljima prigodne poklone te čestitao nadolazeću svetkovinu Božića.