Budi dio naše mreže
Izbornik

Predsjednica u Krašiću: Život Alojzija Stepinca treba biti svjetlo našim djelima

Krašić (IKA)

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je drugog dana boravka u Zagrebačkoj županiji 24. siječnja obišla i Krašić.

Na centralnom trgu ispred crkve Presvetog Trojstva dočekali su je načelnik Josip Petković Fajnik, njegov zamjenik Josip Špoljar, upravitelj župe Ivan Vučak te članovi KUD-a Josip Torbar.

Predsjednica je ispred spomenika blaženom kardinalu Alojziju Stepincu položila cvijeće, nakon čega je obišla crkvu Presvetog Trojstva te spomen-sobu blaženog kardinala Alojzija Stepinca s čijim ju je životom detaljnije upoznao vlč. Vučak.

„U spomen na posjet Krašiću, zavičaju blaženog kardinala Alojzija Stepinca, koji se, u vremenima bremenitim nesrećama, ratovima i nasiljem, zalagao za život i ljudsko dostojanstvo svakog djeteta i čovjeka, izražavam uvjerenje kako će njegova ljubav prema čovjeku i svjedočanstvo istine zauvijek ostati živi dio naše duhovne baštine i svjetlo našim djelima za dobro hrvatskog naroda i Domovine“, upisala je predsjednica Grabar-Kitarović u knjigu dojmova, nakon obilaska spomen-sobe, izvijestio je 01portal.