Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: predsjednica-kolinda-grabar-kitarovic

U Okučanima obilježena 24. obljetnica vojno-redarstvene operacije „Bljesak“

U Okučanima je u srijedu, 1. svibnja 2019., obilježena 24. obljetnica vojno-redarstvene akcije „Bljesak“ kojom je u svibnju 1995. godine oslobođena zapadna Slavonija. Tom prigodom vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan predvodio je molitvu kod spomen-obilježja „Kocke vedrine“ i svetu misu u crkvi sv. Vida u Okučanima.

Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila Assuntu

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je 28. veljače crkvu Uznesenja Marijina u središtu Rijeke. Dočekao ju je župnik mons. Sanjin Francetić, a svečani pozdrav ispred crkve pripremila je Hrvatska bratovština Bokeljska mornarica 809.

Predavanje predsjednice Grabar Kitarović "Žena u politici i u Crkvi" na molitvenom doručku Sisačke biskupije

Na tradicionalnom "Molitvenom doručku" Sisačke biskupije i Ureda za socijalni nauk Crkve, a u prigodi 9. godišnjice uspostave Sisačke biskupije, u srijedu 6. veljače, predavanje na temu "Žena u politici i u Crkvi" održala je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović koja je među ostalim istaknula kako nas "papa Franjo u jednoj od svojih kateheza upozorava kako žena nije muškarčeva replika, već rezultat izravnog Božjeg stvaralačkog čina i Božje volje. Ona je 'isto što i on' i stoga među spolovima postoji reciprocitet." Tekst obraćanja predsjednice Grabar Kitarović i njezino predavanje donosimo u cijelosti.

Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila Zlatni cekin

U sklopu boravka na području Brodsko-posavske županije predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pohodila je u srijedu 10. listopada Zlatni cekin - Centar za rehabilitaciju i odgoj djece u Slavonskom Brodu, koji ove godine obilježava 25. obljetnicu djelovanja.