Budi dio naše mreže
Izbornik

Predsjednik HBK čestitao muslimanima Kurban bajram

Zagreb (IKA)

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftiji Azizu Hasanoviću u povodu Kurban bajrama.

„Ovih dana Islamska zajednica u Republici Hrvatskoj proslavit će veliki blagdan Kurban bajram. Taj blagdan je spomen na vjeru, predanje i poslušnost koju je očitovao prema Bogu Ibrahim – Abraham. On je, naime, pokazao spremnost žrtvovati vlastitoga sina kako bi ispunio Božju volju. Bog, koji je time kušao Abrahamovo pouzdanje, zabranio je da žrtvuje sina, nego neka svoju hvalu Bogu iskaže žrtvovanjem prigodnoga ovna.

U Vašoj zajednici ovaj se blagdan slavi hvalevrijednim običajima koji uključuju molitvu, klanjanje i velikodušno darivanje, posebice, onima koji su siromašni i potrebni ljudske pomoći. To je lijep znak humanosti, zajedništva i dobrote koja je neophodna za zdravo funkcioniranje i rast svake zajednice.

Stoga, poštovani gospodine Hasanoviću, Vama osobno, Vašoj obitelji, Vašim suradnicima kao i svim vjernicima Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj upućujem čestitke za svečanost ovogodišnjeg Kurban bajrama.

Neka Svemogući gospodar povijesti i ljudskih sudbina udijeli svima obilje svoga blagoslova, radosti i mira“, ističe nadbiskup Puljić u čestitki muftiji Hasanoviću.