Budi dio naše mreže
Izbornik

Predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić čestitao Kurban-bajram

Zagreb (IKA)

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je 10. kolovoza čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftiji Azizu Hasanoviću povodom Kurban bajrama, izvijestio je Tiskovni ured HBK.

“Vjernici islamske zajednice u Republici Hrvatskoj proslavit će ovih dana veliki blagdan Kurban bajram. To su dani koji podsjećaju na žrtvu i veliko pouzdanje u Boga koje je praotac Ibrahim – Abraham pokazao kad je bio spreman žrtvovati vlastitoga sina. U vidu sjećanja na taj događaj iz Povijesti spasenja muslimani će diljem Hrvatske i svijeta uključiti se u proslavu blagdana lijepim običajima molitve, klanjanja i zahvale. A to će posebice pratiti čin darivanja i brige za susjede, potrebne i siromašne.

Povodom ovogodišnje proslave Kurban bajrama izvolite, poštovani muftija Hasanoviću, primiti iskrene blagdanske čestitke sa željom da slavlje Bajrama donese Vama, Vašim suradnicima i vjernicima obilje radosti, mira, uzajamne dobrote i zajedništva“, napisao je u čestitki predsjednik HBK.