Budi dio naše mreže
Izbornik

Predsjednik Hrvatskoga sabora izrazio sućut povodom smrti biskupa Mile Bogovića

Zagreb (IKA)

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u nedjelju 20. prosinca brzojav sućuti gospićko-senjskom biskupu Zdenku Križiću povodom smrti umirovljenog biskupa Mile Bogovića, piše u priopćenju za javnost Hrvatskoga sabora koje prenosimo u cijelosti.

Preuzvišeni gospodine biskupe,

sa žalošću sam primio vijest o smrti biskupa Mile Bogovića. Vama, svećenicima, redovnicima i svim vjernicima Gospićko-senjske biskupije, uime Hrvatskoga sabora i osobno izražavam najiskreniju sućut.

Mons. dr. Bogović postavio je temelje i uvelike je zaslužan što je papa Ivan Pavao II. ustanovio Gospićko-senjsku biskupiju. Kao vaš prvi biskup, u 16 godina biskupske službe, bio je postojan u vjeri i u pastirskom djelovanju, predani zagovornik najviših vrijednosti i jasnih načela. I nakon umirovljenja, aktivno je svjedočio vjeru prema Bogu i ljubav prema bližnjima i Domovini.

Ostat će zato u trajnom sjećanju ne samo vjernicima vaše biskupije nego i šire. S osjećajem tuge zbog njegovog ovozemaljskog odlaska, pridružujem vam se u molitvama, zahvaljujući mu na svemu što je činio.