Budi dio naše mreže
Izbornik

Francuski predsjednik Macron posjetio Lurd

Lurd (IKA)

Francuski predsjednik Emmanuel Macron posjetio je u četvrtak, 15. srpnja popodne marijansko svetište Lurd. Primio ga je papinski delegat za svjetski poznato marijansko svetište, pomoćni biskup Antoine Herouard, objavila je uprava svetišta, a prenijela agencija KNA.

Macron je posjetio Lurd povodom godišnjice posljednjega Gospina ukazanja vidjelici Bernardici Soubirous 1858. godine. Posjetom svetištu francuski je predsjednik završio dvodnevni posjet Pirinejima

Macron (43), francuski predsjednik od svibnja 2017., potječe iz nereligiozne obitelji, ali je katolik, kršten u dobi od dvanaest godina.

U četvrtak, 15. srpnja po drugi puta se održava i svjetsko virtualno hodočašće pod nazivom „Lourdes United“. Događaj se prenosi uživo na televiziji, radiju i društvenim mrežama na deset jezika

U Lurdu, jednom od najpoznatijih hodočasničkih mjesta na svijetu, Blažena Djevica Marija se 1858. godine ukazala pastirici Bernardici Soubirous (1844. – 1879.). Crkva je ukazanja službeno priznala 1891. za vrijeme pontifikata pape Leona XIII. U svetište na jugu francuskih Pirineja svake godine hodočaste milijuni hodočasnika.

Tijekom pandemije bolesti covid-19 hodočašće u Lurd bila su drastično ograničena.

Ključne riječi:
Emmanuel Macron Lurd posjet