Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljena knjiga „Kako započeti iznova“ don Fabija Rosinija

Split (IKA)

Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 13. svibnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Kako započeti iznova don Fabija Rosinija.

Na konferenciji su sudjelovali direktor nakladničke kuće Verbum dr. sc. Miro Radalj i glavni urednik nakladničke kuće Verbum mr. sc. Petar Balta.

Autora novoobjavljene knjige don Fabio Rosini hrvatskim čitateljima već je poznat po knjizi Samo ljubav stvara.

U novom uratku don Fabio polazi od toga da se život svakoga čovjeka sastoji od neprekidnog niza novih početaka. Ponekad može postati teško započeti iznova te se, štoviše, nakon bolnoga iskustva ili neuspjeha može pomisliti da je to nemoguće. Uvodeći čitatelja pomoću egzistencijalnoga i duhovnog puta preporađanja i razlučivanja u umijeće započinjanja iznova, knjiga pokazuje upravo suprotno: novi početak uvijek je moguć i ponuđen je svima.

„Zašto započeti iznova?“, pitanje je autora. Odgovara: „Zato što se isplati! Zato što ispod ove katastrofe ima nešto posve drugo!“ Na tom putu autor prati Knjigu Postanka i šest dana iz izvještaja o stvaranju. U prvom poglavlju Biblije proisteklom od naroda koji je pokušavao započeti iznova nalazi se sve što je potrebno za novi početak. Treba, međutim, prihvatiti da Božja riječ prožme čovjekovo življenje. Tako, počevši od otkrivanja prvotnih očitosti iz prvoga dana stvaranja te prioriteta iz drugoga dana, preko ograničenja iz trećega, razlikujući između obnavljajućih nadahnuća i razornih sugestija te služeći se milostima i poniženjima, moguće je ponovno izgraditi vlastiti život.

Knjiga Kako započeti iznova tako vodi do istinskoga životnog preporoda, na putovanje prema samima sebi pod blagim Božjim pogledom. Tako se može osloboditi „lažnoga ja“ koje uvlači u vrtlog strahova i otkriti svoje „istinsko ja“ koje se nalazi na dnu bića i nije zasluga, trud ili strategija, nego je Božje djelo: voljen sam, po defaultu. To je moj identitet, to je pokretač radosti postojanja i izvor ljubavi za one koji nas okružuju, poruka je knjige.

Ključne riječi:
fabio rosini nova knjiga verbum