Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljena nova knjiga pape Franje „Sreća u ovom životu“

Split (IKA)

U prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu na konferenciji za medije u četvrtak, 6. prosinca predstavljen je naslov „Sreća u ovom životu - Otkrijte ljepotu svakodnevice“.

Knjigu su predstavili dr. Miro Radalj i mr. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Nova knjiga pape Franje zanimljivim jezikom pristupačnim i vjernicima i nevjernicima daje čitateljima osnovne upute kako pronaći ljubav i sreću u ovomu kaotičnom svijetu. Za papu Franju uvažavanje svakodnevnog života je duhovni pothvat jer se duhovnost ne živi u teoriji nego u životnoj stvarnosti onakvoj kakva jest, u kojoj su ljudi pozvani otkriti ljepotu svakoga novog dana. Istražujući ideju sreće papa Franjo pokazuje kako se može unijeti više smisla u svoje živote i u svaki novi dan.

U knjizi su sabrane Papine nadahnjujuće misli iz propovijedi, govora, molitava i obraćanja. Papa u knjizi dotiče čitav niz općeljudskih tema: potragu za smislom, životnu sreću, suočavanje s poteškoćama, jednostavnost, odnose s drugima, suosjećanje, iskrenost, razumijevanje, otvorenost i dobronamjernost, važnost radosna, pozitivna i konkretna pristupa životu, kako ne odustati od svojih snova itd.

Ključne riječi:
papa Franjo verbum