Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavnici hrvatske dijaspore na misi u Čilipima

Čilipi (IKA)

Predstavnici hrvatske dijaspore iz svih krajeva svijeta i državni dužnosnici okupljeni na drugoj sjednici trećeg saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske u Cavtatu sudjelovali su u srijedu 28. lipnja na misnom slavlju u crkvi sv. Nikole u Čilipima.

Misu je predvodio nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu preč. dr. sc. Tomislav Markić, a propovijedao je generalni vikar Mostarsko-duvanjske biskupije don Nikola Menalo.

Koncelebrirao je i domaći župnik don Josip Barišić koji je na početku pozdravio sve okupljene i kratko im predstavio župu Čilipi koja je najmlađa župa u Konavlima. Pohvalio je i povezanost dijaspore i domovine kako u ratu i poraću tako i u miru. Misno slavlje namijenio je za sve sudionike i njihove obitelji, njihov rad, za poginule branitelje i za dobročinitelje.

Višednevna sjednica Savjeta se održava u hotelu Croatia u Cavtatu, a na njoj se razgovara o aktualnim temama vezanima za odnose Republike Hrvatske s Hrvatima koji žive izvan Republike Hrvatske.