Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavnici iz Hrvatske na međunarodnoj konferenciji za voditelje inicijative „40 dana za život“

Houston (IKA)

U Houstonu je od 2. do 4. kolovoza održana međunarodna pro-life konferencija za voditelje inicijative „40 dana za život“. Hrvatsku su predstavili Ante Čaljkušić, predsjednik za Hrvatsku, i Krunoslav Puškar, regionalni koordinator.

Cilj konferencije bio je povezati voditelje diljem svijeta i dati im nove alate za daljnje širenje Inicijative i spašavanje još većeg broja djece od pobačaja. Nakon uvodnog govora predsjednika Shawna Carneya, svjedočanstva i rezultate iz Hrvatske predstavio je Čaljkušić. Istaknuo je sudjelovanje tisuće mladih, značajno smanjenje broja pobačaja, međunarodnu konferenciju “Život, dakle, biraj” i širenje Inicijative Europom. Pred okupljenima je predsjedniku Carneyu poklonio dokumentarni film “40 dana…”.


Upravo je film bio razlog prethodnog dolaska u grad Pittsburgh gdje je hrvatskome dvojcu lokalni tim Inicijative na čelu s voditeljicom Nikki Bruni omogućio pet svečanih prikazivanja. Posjetili su i mjesto molitve pred klinikom za pobačaje Planned Parenthood u centru Pittsburgha. Vjeruju da će se i ova klinika zatvoriti kao što se zatvorila i klinika u studentskome gradu College Stationu (pokraj Houstona) koju su također posjetili sudionici konferencije. Nakon raspada i odlaska Planned Parenthooda, zgradu su kupili pro-life aktivisti. Danas je to Centar za život i glavni ured Inicijative. Upravo je na tome mjestu 2004. godine pokrenuta prvo povijesno bdjenje „40 dana za život“.


Čaljkušić i Puškar uputili su se za južnoameričku Kolumbiju gdje će uz prikazivanje filma voditi pro-life radionice i upoznati spašenu djecu i njihove majke.