Budi dio naše mreže
Izbornik

Premijerno izvedena Misa u čast sv. Dominiku

Zagreb (IKA)

U nedjelju 7. ožujka u crkvi bl. Augustina Kažotića na Pešćenici dječji zbor „Kažotići“ premijerno je izveo novu Misu skladanu u čast 800. obljetnice dolaska dominikanaca u Hrvatsku. Djelo nosi naziv „Misa sv. Dominiku Mala“.

Pisana je u jednoglasnoj i troglasnoj verziji a sadrži tri uglazbljena dijela: „Gospodine smiluj se“, „Svet“ i „Jaganjče Božji“. Pored „Male“ postoji i proširena verzija koja nosi naziv „Misa sv. Dominika Velika“ a sadrži: „Gospodine smiluj se“ ali u proširenoj verziji, „Slava“, „Svet“ i „Jaganjče Božji“. Velika Misa je  pisana je u dvoglasnoj i troglasnoj verziji.

Misu je napisao Slavko Nedić, koji je s dominikancima povezan dugi niz godina a zadnjih skoro desetak s Jasenkom Nikšić vodi dječji zbor „Kažotići“ u župi bl. Augustina Kažotića.

Zbog epidemioloških mjera Misa je uvježbavana doma tako što su note i snimka Mise poslani roditeljima i djeci na WhatsApp grupu. Oni su to tjedan dana vježbali zajedno kod kuće i s malom probom prije Mise rezultat je bio iznad očekivanja. Iako je to bilo prvo njezino izvođenje Misu su zajedno pjevali i mali (članovi dječjeg zbora) ali i veliki „Kažotići“ (njihovi roditelji).

Čim je napisana Misa je izazvala je veliko zanimenje, naime nakon prve objave nota na Facebook grupi za razmjenu duhovnih nota javilo se više od 50 voditelja zborova iz raznih krajeva Lijepe naše, BiH ali dijaspore s molbom da im se pošalju note i audio snimka Mise.

Note Mise u PDF formatu: Misa sv. Dominiku Mala (Slavko Nedić)