Budi dio naše mreže
Izbornik

Preminula karmelićanka Anka s. Rafaela Žilavec

Zagreb (IKA)

Anka s. Rafaela od Majke Božje Žilavec, karmelićanka Božanskog Srca Isusova, preminula je okrijepljena svetim sakramentima, 26. prosinca 2021. u Samostanu sv. Male Terezije u Zagrebu, u 94. godini života, objavio je na svojem Facebook profilu župnik Župe Uskrsnuća Isusova u Kućan Marofu Zoran Gložinić.

Sestra Rafaela rođena je 7. lipnja 1928. u Hrastovskom u Župi Presvetoga Trojstva (Ludbreg), od oca Stjepana i majke Marije r. Jalšić. Krštena je 8. lipnja 1928. u Ludbregu.

Bila je uključena u apostolat kao odgojiteljica u dječjem domu u Zagrebu te kao katehistica, ekonoma, sakristanka, orguljašica u nekoliko samostana Hrvatske provincije karmelićanki Božanskog Srca Isusova (Punat, Hrvatski Leskovac, Strmec Samoborski). Kratko vrijeme djelovala je i u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Ludwigsburgu u Njemačkoj.

Sprovodni obredi slavit će se u četvrtak 30. prosinca s početkom u 10:50 na Mirogoju u Zagrebu. Misa zadušnica slavit će se odmah nakon sprovoda u kapelici Samostana sv. Male Terezije na Vrhovcu.