Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misa-zadusnica-i-sprovodni-obredi

Pokopan fr. Mirko Ljubić

Provincijal Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Blažene Djevice Marije fr. Slavko Slišković predvodio je u srijedu, 3. siječnja 2024. sprovodne obrede na groblju Danče, a dubrovački biskup Roko Glasnović misu zadušnicu u crkvi Gospe od Ružarija u Dubrovniku za pokojnog dominikanca fr. Mirka Ljubića koji je preminuo u nedjelju, 31. prosinca 2023. u 83. godini života, 58. redovništva i 50. godini svećeništva, izvijestio je Ured za medije Dubrovačke biskupije

Misa zadušnica i sprovodni obredi vlč. Marka Milinkovića

Umirovljeni svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije Marko Milinković preminuo je u ponedjeljak, 13. studenoga 2023. u 68. godini života i 42. godini svećeništva. Misu zadušnicu u župnoj crkvi sv. Klare, djevice u Starim Mikanovcima u srijedu 15. studenoga predvodio je đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić, izvještava Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Pokopan fra Bernardin Juraj Filinić

Umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan predvodio je u ponedjeljak, 13. studenog 2023. u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Puli misu zadušnicu za pokojnog fra Bernardina Jurja Filinića, OFMConv.

Preminula karmelićanka Anka s. Rafaela Žilavec

Anka s. Rafaela od Majke Božje Žilavec, karmelićanka Božanskog Srca Isusova, preminula je okrijepljena svetim sakramentima, 26. prosinca 2021. u Samostanu sv. Male Terezije u Zagrebu, u 94. godini života, objavio je na svojem Facebook profilu župnik Župe Uskrsnuća Isusova u Kućan Marofu Zoran Gložinić.

Pokop don Grga Tomića

Posmrtni ostaci umirovljenog svećenika Dubrovačke biskupije don Grga Tomića u nazočnosti velikog broja vjernika, svećenika te rodbine pokojnika pokopani su u ponedjeljak, 20. rujna na groblju sv. Mihajla u Lapadu u Dubrovniku. Sprovodnu misu predslavio je mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić, dok je sam obred pokopa predvodio upravitelj Svećeničkog doma u Dubrovniku don Ivica Pervan. Koncelebrirao je i pokojnikov brat svećenik fra Gabrijel Tomić.

U Ogulinu pokopan odvjetnik Mario Vojvodić

U Ogulinu je u četvrtak 13. svibnja na groblju sv. Jakova pokopan poznati ogulinski odvjetnik Mario Vojvodić, otac petero djece, pravni savjetnik Hrvatske biskupske konferencije i brojnih katoličkih ustanova, udruga i inicijativa te zauzeti vjernik koji je svoju golemu radnu energiju, stručnost i znanje godinama stavljao na raspolaganje Crkvi u Hrvata i svojoj hrvatskoj Domovini. Preminuo je 10. svibnja nakon kratke i teške bolesti.

Misa zadušnica i sprovodni obredi vlč. Marka Karličeka

Vlč. Marko Karliček, komletinački župnik u miru, preminuo je u subotu, 5. rujna u Đakovu, u 76. godini života i 51. godini svećeništva. Sprovodni obredi započeli su misom zadušnicom kod mrtvačnice na mjesnom groblju u Starim Jankovcima  7. rujna 2020. Uz pomoćnog biskupa mons. Ivana Ćurića, domaćeg župnika vlč. Matu Špoljara te još 20-ak svećenika, misu i obrede predvodio je nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić, koji je na početku izrazio kršćansku sućut obitelji pokojnog svećenika i cijelom prezbiteriju.