Budi dio naše mreže
Izbornik

Preminuo fra Stanko Mijić

Zagreb (IKA)

Franjevac konventualac, član zagrebačkog samostana Svetog Duha, fra Stanko Dujo Mijić preminuo je u četvrtak 20. siječnja u Zagrebu nakon kraće bolesti.

Fra Stanko Mijić rođen je 5. siječnja 1940. godine u Karakašici (Sinj) od oca Jerka i Kate r. Runje. Privremene zavjete u redu franjevaca konventualaca položio je 15. kolovoza 1957. u Cresu, a svečane 2. srpnja 1965. godine u Zagrebu. Za svećenika je zaređen 22. kolovoza 1965. Splitu.
Kroz cijeli redovnički i svećenički život bio je cijenjeni i voljeni pastoralni djelatnik (župnik ili župni vikar) u samostanima i župama u Molvama, Vinkovačkom Novom Selu, Cresu, Zagrebu, Splitu, Sisku, Šibeniku i Visu. Voditelj je mnogih duhovnih vježbi, duhovnik i ispovjednik redovnica, svećenika, redovničkih i svećeničkih kandidata i kandidatica i vjernika laika. Odgojitelj bogoslova u Hrvatskoj provinciji franjevaca konventualaca. Bio je gorljivi propovjednik i pisac nekoliko knjiga duhovnog sadržaja i propovjedništva.
Sprovodni obredi započet će misom zadušnicom u srijedu 26. siječnja u 11 sati u zagrebačkoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog. Nakon mise tijelo pokojnika bit će položeno u kriptu samostanske kapele Svetog Duha franjevaca konventualaca.