Budi dio naše mreže
Izbornik

Preminuo salezijanac don Sebastijan Filić

Zagreb (IKA)

Salezijanac svećenik don Sebastijan Filić umro je u 82. godini života, 57. godini redovništva i 49. godini svećeništva u utorak 30. studenoga u Zagrebu, izvijestila je Hrvatska salezijanska provincija.

Sprovod pokojnog don Sebastijana Filića bit će u subotu, 4. prosinca u 14 sati na zagrebačkom groblju Miroševac. Misa zadušnica služit će se poslije sprovoda u 15.30 sati u crkvi Marije Pomoćnice na Knežiji.

Don Sebastijan rodio se 30. travnja 1940. u Janjevu od oca Tune i majke Bernarde. Prve zavjete u salezijanskoj družbi položio je 16. kolovoza 1965., a za svećenika je zaređen 24. lipnja 1973. Kao svećenik djelovao je u Badljevini, Belom Manastiru, Krapinskim Toplicama, Rijeci, Zadru, Zagrebu, na otoku Prviću te u Silbi i Premudi. Od 1991. do 1993. bio je duhovnik za izbjeglice u Slovenskom primorju. Od rujna godine 2019. nalazi se u salezijanskoj zajednici za bolesnu braću na Jarunu u Zagrebu.

Prije desetak dana njegovo se stanje znatno pogoršalo pa je prevezen u bolnicu. Liječničke pretrage pokazale su da je don Sebastijan teško bolestan kao i da je zaražen koronavirusom. Sve je to dodatno oslabilo njegovo zdravstveno stanje koje se neprekidno pogoršavalo. Umro je 30. studenoga 2021. u bolnici Sestara Milosrdnica u Zagrebu.