Budi dio naše mreže
Izbornik

Preminuo vlč. Petar Repić

Zlatar Bistrica (IKA)

Vlč. Petar Repić, župnik Župe sv. Ivana Krstitelja u Zlatar Bistrici, preminuo je nakon teške bolesti u nedjelju 31. listopada 2021. u bolnici Bračak u 66. godini života i 40. godini svećeništva, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Sprovodne obrede i sprovodnu misu za vlč. Petra Repića predvodit će zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško u četvrtak 4. studenoga s početkom u 15 sati u župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Zlatar Bistrici, najavio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Vlč. Petar Repić rođen je 27. lipnja 1956. u mjestu Sveti Petar kraj Ludbrega, u Župi sv. Franje Asiškog u Velikom Bukovcu (Varaždinska biskupija), od oca Ivana i majke Ivanke, r. Bogdanić. Osnovnu je školu polazio u Svetom Petru Ludbreškom i u Koprivnici. Po završetku osnovne škole ušao je u Dječačko sjemenište na Šalati i polazio Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju, gdje je 1975. maturirao. Nakon odsluženja vojnoga roka svoj daljnji put prema svećeništvu nastavio je 1976. ulaskom u Bogoslovno sjemenište i studijem na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Za svećenika ga je 27. lipnja 1982. u zagrebačkoj katedrali zaredio zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić.

Nakon ređenja imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Martina biskupa u Svetom Martinu na Muri, gdje je proveo četiri godine. Potom je godinu dana bio župni vikar u Župi sv. Luke evanđelista u Novskoj. Upraviteljem Župe sv. Josipa i Gospe Lurdske u Barilovićkom Leskovcu imenovan je 1987. godine. Privremeno je obnašao službu upravitelja župa sv. Vida mučenika u Ladvenjku i sv. Antuna Padovanskog u Vukmaniću i skrbio za prognane vjernike tih župa od prosinca 1992. do kolovoza 1993. U kolovozu 1998. imenovan je upraviteljem Župe sv. Vida mučenika u Ladvenjku. Od 2006. do 2016. bio je bilježnik Dugoreško-mrežničkog dekanata, a od 2010. do 2016. član Prezbiterskog vijeća Zagrebačke nadbiskupije. Dekretom zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića 22. kolovoza 2016. imenovan je župnikom Župe sv. Ivana Krstitelja u Zlatar Bistrici.