Budi dio naše mreže
Izbornik

Prijenos Večeri slavljenja sa zajednicom Božja pobjeda na HKR-u

Zagreb (IKA)

Hrvatski katolički radio prenosit će u petak, 27. studenoga od 20 do 21:50 duhovno-glazbeni događaj „Večer slavljenja“ sa zajednicom Božja pobjeda.

Božja pobjeda će četvrtu godišnju Večer slavljenja održati putem HKR-a, umjesto u dvorani s prisutnim moliteljima, kao što je to bilo proteklih godina.

Prva Večer slavljenja održana je 2017. u povodu obilježavanja 10 godina djelovanja zajednice. Molitveni susret u obliku koncerta okupljao je oko 2 tisuće ljudi.

Stoga, kako bi omogućili sudjelovanje većem broju osoba, organizatori su ove godine željeli promijeniti mjesto održavanja susreta. Međutim, zbog epidemioloških mjera, ovogodišnja Večer slavljenja prenosit će se iz studija HKR-a u radijskom programu, na Facebook stranicama HKR-a i Božje pobjede te na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Voditelj slavljenja Božje pobjede Petar Buljan u emisiji „Aktualno“ HKR-a, u utorak 24. studenoga, pozvao je sve „koji žele biti dio tog zajedništva“ da se u petak navečer pridruže molitvi hvale i zagovornoj molitvi, koju će uputiti Bogu.

„U vrijeme pandemije covida-19 koja je promijenila naš način života i pomalo nas sve fizički udaljila htjeli smo biti u zajedništvu s našim slušateljima. Sve vas pozivamo da odvojite vrijeme za ovaj događaj i uronite s nama u zajedništvo slaveći Gospodina, jedinog Kralja i Gospodara našeg života“, poručio je glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić.

Zajednica Božja pobjeda redovne susrete održava svakoga četvrtka. Susreti se sastoje od kateheze, slavljenja i euharistijskog klanjanja. Trenutno, zbog savjesti i u dogovoru s duhovnikom i župnikom don Damirom Stojićem susreti se održavaju u crkvi Mati Slobode koja zbog svoje prostranosti pruža sigurnije okruženje vjernicima.