Budi dio naše mreže
Izbornik

Prikupljanje pomoći za stradale u potresu pokrenuto i u Norveškoj

Oslo (IKA)

U Norveškoj su akciju prikupljanja pomoći potresom stradalim područjima u Hrvatskoj pokrenule Hrvatska zajednica i Hrvatska katolička misija, objavila je 14. siječnja Nedjelja.

„Gotovo istovremeno kako smo saznali za potres u Hrvatskoj zajednici smo pokrenuli akciju pod nazivom Norveška za Petrinju. Putem Facebook grupa Hrvatska zajednica u Norveškoj, Hrvatice i Hrvati u Oslu te Hrvati u Norveškoj poslali smo poziv za pomoć stradalima. Stotinama SMS-poruka i telefonskih poziva pokušali smo doprijeti i uključiti u akciju skoro sve Hrvate i prijatelje Hrvatske“, objasnila je iz Norveške predsjednica Hrvatske zajednice Terezija Turkalj.

Pomoć se namjerava usmjeriti prema potrebitima u Sisačko-moslavačkoj županiji čim se prikupi više informacija iz Hrvatske komu je i za što novac potreban.

„Hrvatska zajednica u Norveškoj je mala zajednica koja broji 230 članova, ali je izrazito velikoga srca. Meni je kao predsjednici posebno drago da smo uspjeli učiniti bar nešto za naše ljude i Hrvatsku u ovom surovom trenutku“, dodala je Turkalj, javlja Hrvatski svjetski kongres.

U Norveškoj je akciju prikupljanja pomoći potresom stradalim područjima u Hrvatskoj pokrenula i tamošnja Hrvatska katolička misija.

Naposljetku, važno je prisjetiti se da je Hrvatska zajednica u Norveškoj pomogla Hrvatskoj i nakon prvog potresa koji je pogodio Zagreb u ožujku 2020. kada su u humanitarnoj akciji prikupljena sredstva kojima je kupljen CTG aparat za Petrovu bolnicu, to jest odjel za prerano rođenu djecu, objavila je Nedjelja.