Budi dio naše mreže
Izbornik

Primanje novih ministranata u župi Donji Lapac

Donji Lapac (IKA)

U župi Sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu na župnom euharistijskom slavlju na treću nedjelju došašća 15. prosinca župnik vlč. Dino Rupčić u ministrantsku je službu uveo Franju Kristića, učenika drugog razreda i Mihaelu Jurešić učenicu šestog razreda osnovne škole Donji Lapac.

U propovijedi je župnik Rupčić govorio u velikoj ulozi sv. Ivana Krstitelja koji je pripravljao put Spasitelju svijeta.

„Ivan je prepoznao Isusa kao Jaganjca koji oduzima grijehe svijeta. I nas Ivan poziva upravo na to, da se okrenemo prema Spasitelju, Jaganjcu Božjem koji je došao kako bi nas otkupio od ropstva grijeha. Ministranti su također kao Ivan Krstitelj. Oni uz svećenika stoje najbliže Spasitelju koji nam se dariva u komadiću kruha i kapljici vina. Ministranti svojim služenjem kod oltara pozivaju sve ljude da se usmjere prema Bogu koji je s nama, koji u Presvetoj euharistiji dariva nam ono što nam liječi dušu i tijelo“, rekao je vlč. Rupčić koji je homiliju zaključio pozivom Nedjelje caritasa – da se okrenemo prema bližnjima koji su u potrebi i pružimo im kako materijalnu tako i duhovnu pomoć te tako skupa idemo radosna srca prema blagdanu Božića.

Župa Sv. Ivana Pavla II. najmlađa je župa Gospićko-senjske biskupije koja se ponosi ministrantskom skupinom. Župnik Rupčić ove nedjelje primio je dvoje novih ministranata koji će uz druge ministrante služiti kod oltara. Nakon odlaska starijih ministranta u srednju školu ministranska zajednica ostala je na dvojici ministranata. Župnik je odlučio da treba redove ministranata ojačati novim snagama. Franjo i Mihaela svim žarom željeli su biti ministranti. „Danas Bog odgovara na molbe puka i ove djece svojim blagoslovom i u svojoj ljubavi daruje nam nove ministrante. Radostan je to poklon našoj župi za ovaj Božić“, zaključio je župnik na kraju misnog slavlja.