Budi dio naše mreže
Izbornik

Primanje u mjesno bratstvo OFS-a župe Podmilačje

Podmilačje (IKA)

U mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda Župe svetog Ivana Krstitelja u Podmilačju primljeno je 14 kandidata na misi slavljenoj u nedjelju 29. siječnja u filijanskoj crkvi Sv. Franje u Bistrici.

Misu je slavio fra Filip Karadža, župnik i upravitelj svetišta svetog Ive, a koncelebrirali su fra Miro Relota, područni i nacionalni duhovni asistent OFS-a i fra Nikica Vujica, župni vikar i duhovni asistent mjesnog bratstva OFS-a župe Podmilačje. Liturgijsko pjevanje predvodili su članovi Frame župe Podmilačje.

Obred primanja predvodio je područni ministar OFS-a Bosne Srebrene brat Marijan Begić, a u ime Crkve ga je potvrdio i blagoslovio fra Miro Relota. Uslijedio je obred obnove zavjeta članova mjesnog bratstva OFS-a koji su se okupili na misi predvođeni mjesnom ministrom Mandom Martinović. Svoj primljenoj i zavjetovanoj braći i sestrama kao spomen na ovaj dan uručen je znak Tau i primjerak Pravila i Generalnih konstitucija Franjevačkog svjetovnog reda.

Osvrćući se na pročitano Evanđelje, u propovijedi je fra Miro govorio o blaženstvima, posebno se osvrnuvši na četiri blaženstva – blago siromašnima duhom, blago ožalošćenima, blago krotkima i blago mirotvorcima. Mnogi ljudi u današnje vrijeme misle da će sve svoje probleme riješiti materijalnim bogatstvom, položajem u društvu, vlašću, nametanjem svoje volje drugima. Naprotiv, tako postaju sve nezadovoljniji, žalosni i prazni, unose nemir u svoju dušu i u zajednicu. Fra Miro je pozvao okupljenu braću i sestre da „hrabro slijede Krista, našeg otkupitelja, da kao on budu ponizni, krotki, dobrostivi. Da se zemaljskim dobrima služe, ali da teže za nebeskima. Tako će steći mir u svome srcu i biti sposobni taj mir nositi i darovati drugima.“

Ključne riječi:
OFS Podmilačje