Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: podmilacje

Svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja svečano proslavljena u Podmilačju

Svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika župe i svetišta u Podmilačju kod Jajca u BiH, svečano je proslavljena u četvrtak i petak, 23. i 24. lipnja. Misu bdjenja predvodio je vrhbosanski nadbiskup i metropolit Tomo Vukšić, a središnju misu predslavio je novoizabrani provincijal Franjevačke provincije Svetoga Križa Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić.

Proslava sv. Ivana Krstitelja u župi Podmilačje

Hodočasnici sv. Ivanu okupili su se u jednom od najstarijih zavjetničkih mjesta u BiH – Podmilačju, 24. lipnja, na središnjoj proslavi svetkovine sv. Ivana Krstitelja. Misu s molitvom za bolesnike predvodio je dr. Tonči Matulić, v. d. pročelnika Katedre moralne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u suslavlju s provincijalom Franjevačke provincije Sv. Križa Bosne Srebrene fra Jozom Marinčićem, podmilačkim župnikom i čuvarom svetišta fra Filipom Karadžom, gvardijanom jajačkog samostana fra Vinkom Markovićem te još 15-ak svećenika.

Uskrsni ponedjeljak u svetištu sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju

U podmilčakom svetištu sv. Ivana Krstitelja kod Jajca, pred više od tisuću vjernika, svečano sveto euharistijsko slavlje na Uskrsni ponedjeljak 5. travnja predvodio je definitor i ekonom Provincije Bosne srebrene fra Nikica Vujica, uz koncelebraciju još petorice svećenika i jednog đakona.

Proslava Svete obitelji i sv. Ivana u Podmilačju

U Svetištu sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju župnik i upravitelj svetišta fra Filip Karadža slavio je sa sedam svećenika i više od tisuću vjernika svečanu euharistiju na otvorenom.

Proslavljena svetkovina sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju

Svetkovina sv. Ivana Krstitelja svečano je proslavljena u Podmilačju kod Jajca u BiH, u dolini Vrbasa. Prije svetkovine obavljene su devetnica i trodnevnica. Svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje u srijedu 24. lipnja predvodio je vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić.

Kardinal Vinko Puljić predslavio misu uočnicu u Podmilačju

U Podmilačju je u utorak 23. lipnja započela proslava svetkovine rođenja zaštitnika svetišta i župe sv. Ivana Krstitelja. Uočnicu – misu za bolesnike, predslavio je na vanjskom oltaru nove župne crkve vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić, objavila je Nedjelja.

Jedanaesti susret duhovnih zvanja jajačkoga kraja

U župi Podmilačje kod Jajca u BiH u subotu 3. kolovoza održan je 11. susret duhovnih zvanja jajačkoga kraj; župa Jajce, Podmilačje i Dobretići. Na susretu su sudjelovala dvanaestorica svećenika, deset redovnica i jedan sjemeništarac, od ukupno 73 duhovna zvanja u devet muških i ženskih družbi; 32 svećenika i jedan sjemeništarac te 38 redovnica i 2 novakinje.

Hodočašće grkokatolika sv. Ivi u Podmilačje

Vjernici grkokatoličkih župa Sošice, Mrzlo Polje, Pribić, Jastrebarsko, Slavonski Brod, Gornji Andrijevci, Prnjavor, Banja Luka i Devetina hodočastili su u subotu 8. lipnja u svetište sv. Ivana Krstitelja u Podmilačje kod Jajca (BiH).