Budi dio naše mreže
Izbornik

Primopredaja službe generalnog vikara Dubrovačke biskupije

Dubrovnik (IKA)

Primopredaja službe generalnog vikara Dubrovačke biskupije upriličena je u utorak, 3. svibnja u prostorijama Ordinarijata Dubrovačke biskupije u nazočnosti dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića i kancelara Dubrovačke biskupije don Davida Marjanovića.

Novi generalni vikar don Ivica Pervan položivši ispovijest vjere i prisegu vjernosti primio je službu generalnog vikara i s njom povezane službe: voditelja biskupijske kurije, ravnatelja Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika, pravnog zastupnika Popovskog zbora i upravitelja biskupovog doma u Dubrovniku, a službu mu je predao bivši generalni vikar don Hrvoje Katušić.

Sa službom generalnog vikara proteklih godina bila je povezana i služba rektora Zborne crkve sv. Vlaha i crkve Sv. Spasa tako da je don Ivica Pervan imenovan i novim rektorom Parčeve crkve i crkve Sv. Spasa te delegatom za apostolat pomoraca. Nadalje, don Hrvoje Katušić imenovan je župnikom Župe sv. Josipa u Vela Luci, a don Mario Karatović, sadašnji župnik Župe sv. Josipa u Vela Luci imenovan je župnikom župe Presvetog Spasitelja u Mokošici. Primopredaje tih službi bit će u kolovozu ove godine.

Šime Zupčić je, na njegovu prije nekoliko mjeseci upućenu molbu, razriješen službe voditelja Katehetskog ureda dok još uvijek ostaje članom Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciji kao i sudskim bilježnikom. Na njegovo mjesto voditelja Katehetskog ureda imenovan je don Marinko Šljivić, župnik Župe Svete Obitelji u Novoj Mokošici. Na mjesto tajnice Katehetskog ureda imenovana je Željana Lučić, tajnica Biskupijskog ureda za pastoral koja ostaje vršiti i druge službe u Biskupiji kao i do sada.