Budi dio naše mreže
Izbornik

Priopćenje o proštenju na Bunariću 2022.

Zagreb (IKA)

Prenosimo priopćenje o proštenju u Svetištu Gospe od suza na Bunariću, od 25. do 28. kolovoza, koje je u ime Organizacijskog odbora potpisala Hajnalka Illés.

Stigli smo do najsvečanijeg dijela hodočasničke godine Biskupijskog svetišta Gospe od Suza – Bunarić. Posljednjeg vikenda u kolovozu slavimo proštenje svetišta i srce nam je puno radosti, što s Vama možemo podijeliti ovu vijest kao i naše ovogodišnje uspjehe.

Na prvom mjestu jedan od njih jesu hodočašća, poklonička putovanja, koja su redovita i sve brojnija. Osim toga Bunarić se otvara i vjerskom turizmu, kao suvremenomu vidu putovanja i odmora.

Od početka hodočasničke godine imali smo 14 svetih misa, koje smo slavili na marijanske blagdane, kako je to bilo predviđeno našim službenim kalendarom, a pored toga je ondje bila i jedna mlada misa, te su slavljene mise i na dan Radio Marije i na susretima djece i mladih. Nakon proštenja, do kraja godine nas čeka još šest svetih misa i mnoštvo divnih susreta vjernika.

Pored duhovnih sadržaja, ove godine smo pokrenuli nekoliko projekata. Obnovili smo oltarni prostor i most, koji vodi od stare kapelice prema velikom oltaru, a u tijeku su i ostala ulaganja, o kojima ćemo javnost izvijestiti nakon okončanja istih.

Uz realizaciju projekata, redovito se radi na uređenju svetišta, kao i na očuvanje okoliša. Ove godine smo na društvenim mrežama pokrenuli zvaničnu stranicu Bunarića, koju uređujemo na dva jezika: na hrvatskom i na mađarskom. Zahvaljujući redovitim objavama, najave dopiru do sve većeg broja ljudi. Radosnog srca Vam ovim putem šaljemo i link našeg drugog promo-filma, dostupnog i na našem Youtube kanalu, koji je ujedno i najava ovogodišnjeg proštenja.

Ovim putem najsrdačnije pozivamo sve vjernike da, slijedeći primjer naših predaka, posljednjeg vikenda u kolovozu svoje korake upute k Bunariću i sa sobom ponesu sve svoje brige, molitve, čežnje, radosti i suze.

Neka Gospa od Suza svojim majčinskim zagovorom prati sve hodočasnike!

U ime organizacijskog odbora
Hajnalka Illé