Budi dio naše mreže
Izbornik

Priprema proslave 100. obljetnice rođenja kardinala Kuharića i Hrvatsko-slovenskog hodočašća u Krašić

Bjelovar (IKA)

U Biskupskome ordinarijatu u Bjelovaru na spomendan sv. Alojzija Gonzage, u petak 21. lipnja održana je 43. sjednica biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine, na kojoj su uz zagrebačkoga nadbiskupa i metropolita kardinala Josipa Bozanića sudjelovali biskupi Metropolije: varaždinski Josip Mrzljak, sisački Vlado Košić, bjelovarsko-križevački Vjekoslav Huzjak, zagrebački pomoćni biskupi Ivan Šaško i Mijo Gorski, umirovljeni križevački vladika Nikola Kekić te apostolski administrator Križevačke eparhije Milan Stipić.

Biskupi su se osvrnuli na nosive događaje u ovoj pastoralnoj godini, koja se primiče završetku, i razmotrili određene programe i slavlja predviđena tijekom 2019./2020. godine. U tim tematskim okvirima odražavale su se aktualnosti života Crkve u hrvatskome društvu.

Posebno su se zadržali na dvjema proslavama u listopadu: najprije na pripremi središnjega spomen-slavlja 100. obljetnice rođenja sluge Božjega kardinala Franje Kuharića, u Pribiću, kardinalovoj rodnoj župi, na spomendan sv. Franje Asiškoga, u petak, 4. listopada 2019.; a zatim na pripremi Hrvatsko-slovenskoga hodočašća u Krašić, u subotu 19. listopada 2019., pri čemu su biskupi posvetili pozornost duhovnim sadržajima i ključnim organizacijskim pitanjima.