Budi dio naše mreže
Izbornik

Profesori teologije iz europskih zemalja posjetili Hrvatsko katoličko sveučilište

Zagreb (IKA)

Dvadesetak teologa iz Austrije, Njemačke, Poljske, Slovačke, Mađarske i Ukrajine posjetilo je u srijedu 3. srpnja Hrvatsko katoličko sveučilište.

Riječ je o sudionicima simpozija „Crkve u društvima Srednje i Istočne Europe“ koji se održava u Zagrebu od 2. do 5. srpnja 2024. u Nadbiskupskom pastoralnom institutu. Ovim simpozijem slavi se 35. godišnjica djelovanja „Pastorales Foruma“ iz Beča i 20. godišnjica međunarodnog udruženja pastoralnih teologa Srednje i Istočne Europe „PosT Netzwerk“.

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu teologe su primili rektor prof. dr. Željko Tanjić te prorektori prof. dr. Roberto Antolović i prof. dr. Hrvoje Štefančić. Rektor Tanjić upoznao je goste s razvojem Hrvatskog katoličkog sveučilišta. O znanosti na Sveučilištu govorio je prorektor za znanost Antolović, dok je Sveučilište iz perspektive međunarodne suradnje predstavio prorektor za međunarodnu suradnju Štefančić. O studiranju na HKS-u iz studentske perspektive govorila studentica 2. godine diplomskog studija sociologije Marta Čagalj.

U sklopu radnog sastanka gosti su zajedno s domaćinima obišli Kampus Sveučilišta.

Susret je organizirala izv. prof. dr. Marijana Kompes s Katedre za teologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta, stipendistica „Pastorales Foruma“ iz Beča.