Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava 100. obljetnice Družbe Kćeri Milosrđa i 15. obljetnice Poslanika Milosrđa u župi svetoga Josipa u Zagrebu

Zagreb (IKA)

U četvrtak, 21. studenog, na spomen Prikazanja Blažene Djevice Marije u župi svetog Josipa na zagtrebačkoj Trešnjevci proslavljene su dvije važne obljetnice – stota godišnjica osnutka Družbe Kćeri Milosrđa i petnaesta godišnjica osnutka Poslanika Milosrđa.

Duhovni program započeo je molitvom krunice, prema promišljanjima Blažene Marije Propetoga, moleći otajstva svjetla. Obilježavanju obljetnica pridružili su i Poslanici Milosrđa iz Novske sa župnikom preč. Milanom Vidakovićem i s. M. Kristinom Injić, Poslanici iz Ivanić Grada sa s. M. Darijom Lukić te časne sestre Kćeri Milosrđa iz samostana u Mallinovoj i Šestinama. Posebno draga gošća bila je časna Majka Cristine Orsillo, vrhovna poglavarica Družbe.

Predsjedatelj euharistijskog slavlja Damir Ocvirk, župnik

Misa je započela ulaznom procesijom s relikvijarom bl. Marije Propetoga i pozdravnim govorom župnika vlč. Damira Ocvirka, koji je iskazao zahvalnost časnim sestrama koje su, djelujući već pet desetljeća, u župi ostavile neizbrisiv trag i svoj život utkale u promicanje milosrđa i Božje ljubavi. U propovijedi je naglasio važnost ovih objetnica i potaknuo sve nazočne da Božje milosrđe i dalje bude glavni cilj životnog djelovanja i propovijedanja u svakodnevnom životu. Na temelju misnih čitanja župnik je zaključio kako biti milosrdan znači dovoditi Isusa onima koji u srcu imaju grozotu pustoši, kako bi u njima proklijao život koji dovodi do sjedinjenja našeg srca s Božjim srcem.

Redovnice Družbe Kćeri Milosrđa i Poslanici Milosrđa

Nakon završetka misnog slavlja nazočnima se obratila časna Majka Cristina zahvalivši za njegovanje pobožnosti i djelovanje u karizmi blažene Marije Petković.

Sestra M. Jasna Crnković upoznala je župljane i sa stogodišnjim djelovanjem Družbe te životopisom blažene Marije Propetoga, a Zajednica Djeca Marije Petković recitirala su i pjevala o Blaženici te pokazala kako i među najmlađima u župi živi želja za upoznavanjem Božjeg Milosrđa. O djelovanju Poslanika Milosrđa govorila je članica Nena Došen, te je vjernicima uručen prigodni preklopnik koji govori o poslnju i načinu rada Poslanika Milosrđa.

Zajednička fotografija Kćeri Milosrđa i Poslanika Milosrđa s Vrhovnom poglavaricom časnom Majkom Christinom Orsillo

Na kraju su Poslanici Milosrđa časnim sestrama i vrhovnoj poglavarici darovali prigodne darove i novčani prilog za Zakladu bl. Marije Petković.