Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava Nedjelje Uskrsnuća Gospodinova u šibenskoj katedrali

Šibenik (IKA)

Šibenski biskup Tomislav Rogić na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 17. travnja, predslavio je svečanu misu u katedrali svetog Jakova, izvijestio je biskupijski Tiskovni ured.

Uskrsno jutro posve je drugačije od svih ostalih, prije i poslije. Ništa više nije kao prije i ništa poslije Uskrsnog jutra neće više biti gledano istim očima. Događaj bez premca, nemoguće je s bilo čime usporediti. Sve se promijenilo čak i za one koji su Isusa iz bližega pratili sve do križa, sve do groba. Ondje gdje je trebala biti stavljena točka, ondje gdje je sve trebalo biti završeno stavljanjem nadgrobne ploče, ondje gdje je svemu kraj – grob, dogodio se nezamisliv početak – poručio je u homiliji biskup Rogić.

Vječnost. Raj. Život zauvijek. Punina života u Bogu. Pobjeda ljubavi nad svakom mržnjom. Trijumf oproštenja nad svakim grijehom. Ostvarenje Kraljevstva nebeskog nudi nam onaj obrat koji se dogodio u srcu, u životu Marije Magdalene, Petra i Ivana, kad su otkrili da je grob prazan, kad su povjerovali Pismima, kad su susreli Uskrsloga i kad su za njega nastavili živjeti, svjedočiti i naviještati Uskrsnuće Gospodinovo. Želim da se to pretoči i u naše živote. Molim da nam srca budu dovoljno otvorena, a svakodnevno koračanje prema vječnosti u sigurnost Očeva zagrljaja daruje puninu života i radosti – poručio je šibenski biskup između ostalog u homiliji.

S mons. Rogićem uskrsnu misu suslavio je katedralni župnik don Krešimir Mateša, posluživao je đakon Šime Pleadin. Pjevanje je predvodio Mješoviti zbor katedrale svetog Jakova pod ravnanjem prof. Jelene Mikuladru, uz orguljsku pratnju Nikole Lovrića Caparina.

Nakon slavlja, prema starom šibenskom običaju, vjernici su biskupu Rogiću u dvorani biskupske palače osobno izražavali uskrsne čestitke.