Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava spomendana svete Faustine na zagrebačkoj Trešnjevci

Zagreb (IKA)

U župi svetoga Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci u utorak 5. listopada svečanom svetom misom obilježen je spomendan svete Faustine Kowalske.

Za proslavu spomendana vjernici su se pripremali trodnevnicom: molitvom krunice, zazivima Božjeg milosrđa te svetom misom uz izložene relikvije svete Faustine.

U homiliji na misi spomendana upravitelj župe Damir Ocvirk istaknuo je trostruko poslanje svete Faustine: približiti i navijestiti svijetu istinu o Božjem milosrđu; isprositi Božje milosrđe čitavom svijetu, osobito po pobožnosti krunice i svetkovine Božjeg milosrđa; te poticati apostolat milosrđa i štovanje slike milosrdnog Isusa. Poslanje svete Faustine sadržano je u onome što je i sama zapisala u svom dnevniku opisujući susret s milosrdnim Isusom koji joj je poručio: Ne želim kažnjavati ranjeno čovječanstvo nego ga želim izliječiti privijajući ga na svoje milosrdno srce. (Dn 1588)

Uz župljane na svečanostima sudjelovali su i Misionari milosrdnog Isusa župe svetoga Josipa, te Zajednica štovatelja i molitelja Božjega milosrđa koja je osnovana u župi na spomen svete Faustine 2005. godine.