Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava sv. Cecilije u Vinkovcima

vinkovci (IKA/TU)

Zborovi iz deset župa grada Vinkovaca i okolice okupili su se u srijedu 22. studenog na svečanom euharistijskom slavlju u župnoj crkvi sv. Nikole, biskupa u Vinkovcima, kako bi proslavili sv. Ceciliju, svoju nebesku zaštitnicu, objavio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije

Nakon prošlogodišnjeg slavlja u Župi sv. Euzebija i Poliona, ovo je druga godina zaradom kako se zborovi vinkovačkog dekanata okupljaju zajedno prigodom blagdana svoje zaštitnice.

Euharistijsko slavlje predvodio je domaći župnik, Ivan Đakovac, koji je u svojoj homiliji uime svih župnika zahvalio okupljenim članovima župnih zborova na vremenu kojega izdvajaju i trudu što ga ulažu u svoje redovite probe da bi liturgijska slavlja bila obogaćena lijepim i skladnim pjevanjem. Istaknuo je kako je lijepo imati zbor koji može otpjevati i četveroglasne skladbe, no da je od izvanjske ljepote pjevanja ipak važnije naše srce koje slavi Gospodina. Uz orguljsku pratnju Mateja Šibalića i predvođeni dirigiranjem Maria Brkića, župnika Župe sv. Ćirila i Metoda, na svetoj misi svojim je glasovima Boga veličalo oko tri stotine pjevačica i pjevača.

Po završetku misnoga slavlja svi okupljeni zboraši zajedno sa svojim župnicima zaputili su se u svečanu dvoranu u Mirkovcima gdje su nastavili radosno druženje uz večeru, pjesmu i ples.

Mario Brkić

Ključne riječi:
proslava sv. Cecilija