Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava svetkovine sv. Nikole Tavelića u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Svetkovinu svog nebeskog zaštitnika sv. Nikolu Tavelića proslavili su u nedjelju 14. studenog župljani istoimene Župe prvog kanoniziranog hrvatskog sveca sv. Nikole Tavelića na Jelasu u Slavonskom Brodu.

Svečano koncelebrirano misno slavlje predvodio je fra Siniša Pucić, odgojitelj franjevačkih sjemeništaraca u Slavonskom Brodu.

Prije mise grupa ministrantica izvela je prigodan igrokaz o čudesnom ozdravljenju djevojčice po zagovoru sv. Nikole Tavelića.

Svetkovini je prethodila trodnevna duhovna priprava. Misno slavlje svake je večeri predvodio također fra Siniša Pucić. Kako su kroz dane trodnevnice na misi sudjelovali i trojica njegovih sjemeništaraca oni su na kraju mise posvjedočili o životu u Sjemeništu, koje je zbor potresa prije 14 mjeseci iz Zagreba premješteno u franjevački samostan Slavonski Brod. Oni su pozvani mlade, koji promišljaju o duhovnom pozivu, da provedu jedan vikend u njihovom sjemeništu, a vjernike zamolili da mole da za njih kako bi ustrajali u svom pozivu na putu prema svećeništvu.