Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava Tijelova u župi i procesija Gradom Zabokom

Zabok (IKA)

Svetkovina Tijelova i ove je godine svečano proslavljena u župnoj zajednici Zabok misama, te tijelovskom procesijom uz prijepodnevnu misu.

Svetkovina Tijela i Krvi Kristove jest poticaj i zahvalnost da imamo Isusa Krista vidljivoga u posvećenoj hostiji. Posebnost ove svetkovine jest procesija u kojoj pronosimo vidljivoga Krista u mjestu gdje živimo i djelujemo, u svojoj je homiliji istaknuo župnik Risek.

Nakon misnoga slavlja uslijedila je procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom ulicama grada Zaboka u kojoj su sudjelovali branitelji, vatrogasci DVD-a Zabok i Pavlovec, kuburaši, lovci, Gradski puhački orkestar, muškarci, mladi, djeca, ministranti, žene, nositelji baldahina i drugi vjernici koji su se okupili u velikom broju na slavlju.

Oltarski Sakrament nosio je u sjeni baldahina župnik Branko Risek. Sag od ružinih latica ispred baldahina posipali su po cesti djeca. Pri svakoj postavljenoj sjenici župnik je položio izloženi Presveti Oltarski Sakrament na oltarski stol, te održao molitve i čitanja u čast Presvetog.

Slavlje je završilo posljednjom postajom na glavnom gradskom Trgu Ksavera Šandora Đalskog i blagoslovom, gdje se molilo za župu, grad i sve njegove stanovnike.

Nakon blagoslova Gradski puhački orkestar odsvirao je himan Tebe Boga Hvalimo i himnu Lijepa naša.

Ključne riječi:
Tijelovo tijelovska procesija Zabok