Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljen blagdan sv. Antuna Padovanskog u HKM Zürich

Zürich (IKA)

Vjernici Hrvatske katoličke misije Zürich proslavili su blagdan sv. Antuna Padovanskog u četvrtak 13. lipnja, euharistijskim slavljem u crkvi sv. Feliksa i Regule.

Misu je predslavio fra Iko Skoko, a koncelebrirali su voditelj misije fra Ivan Prusina i fra Goran Azinović.

Fra Iko je u homiliji govorio o pismu sv. Franje sv. Antunu. „Odobravam to što braću poučavaš svetom bogoslovlju sve dok obavljajući taj posao ne trneš duha svete molitve i pobožnosti, kako stoji u Pravilu, piše sv. Franjo. Vjernici neće trnuti duh molitve i pobožnosti danas, ako redovito čitaju sv. Pismo, njeguju osobnu, oni koji su u braku bračnu i obiteljsku molitvu te redovito nedjeljom i svetkovinama sudjeluju na misi. Naš narod rado se moli sv. Anti. To se vidi i po tome što imamo preko pedeset župa i desetak samostana posvećenih njemu. Posebno ga časte u Duhovnoj klinici tj. u bazilici njegova groba u Padovi i na Svetom brdu u Lacu u Albaniju“, istaknuo je.

Po završetku misnog slavlja, upriličen je blagoslov djece.

Pjevanje je predvodio misijski zbor na čelu s prof. Petrom Hrvačić.

Fra Ivan je zahvalio svima koji su sudjelovali na misi i čestitao imendan onima koji slave te pozvao sve u dvoranu i na crkveno dvorište da bi u druženju nastavili proslavu blagdana.