Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljen blagdan sv. Roka na Petrakovom brdu u Dugoj Resi

Duga Resa (IKA)

Blagdan sv. Roka proslavljen je u utorak 16. kolovoza kod istoimene kapele na Petrakovom brdu u Župi bl. Alojzija Stepinca u Dugoj Resi.

Svečana euharistijska slavlja predvodio je vlč. Branko Risek, župnik Župe sv. Jelene Križarice u Zaboku, koji je do prošloga ljeta bio upravitelj dugoreške župe.

U homiliji je vlč. Risek, tumačeći liturgijska čitanja, naglasio kako evanđelje poziva „da molimo i radimo, da budemo cjelovite osobe, osobe ljubavi, vjere i nade“.

„Ljubiti Krista svim srcem, ali srcem prožetim božanskim zahtjevom. Srcem koje vjera čini sposobnim da sebe nadiđe u Bogu. Vjera u Krista i ljubav prema Kristu preobražava ljudsku ljubav, čini ju sposobnom da nadiđe sve osjećaje, čak i one najplemenitije, i odvede do kraja – do onog što se naziva žrtvovanjem samoga sebe po Kristovu primjeru“, dodao je vlč. Risek i istaknuo kako primjer takvoga života vidimo u sv. Roku.

Govoreći o sv. Roku vlč. Risek je kazao: „Po Isusu Kristu život sv. Roka bio je nagrađen Božjim mirom, makar je bio sav izobličen od kuge koju je dobio pomažući bližnjemu. Njegov život bio je protkan Božjom milošću kojom je zračio u svakom susretu s onim tko je bio u potrebi“.

Na euharistijskom slavlju koncelebrirali su domaći župnik vlč. Željko Nestić, o. Dario Grbac CM i vlč. Fabijan Štedul, dok su vlč. Tomislav Krajačić i vlč. Vladimir Kubinski ispovijedali.

Vlč. Risek predvodio je i prijepodnevno slavlje kod kapele Sv. Roka, u zajedništvu s preč. Kristijanom Gatarićem, vlč. Milanom Pavlekom, o. Filipom Vicićem CM, vlč. Ivanom Tompićem, vlč. Dujom Kurtovićem, vlč. Tomislavom Krajačićem i vlč. Vladimirom Kubinskim.